3athlon.be: Bij de heren kwamen ze met z’n vieren als eerste uit het water. Pieter Heemeryck, Kjel De Hertog, Tom Suetens en Alexis Krug sprongen als eerste op de fiets en begonnen zo samen aan het licht vernieuwde fietsparcours. Op korte afstand volgde de Franse Itzu-atleet Romain Guillaume. Suetens en Krug werden echter vooraan over boord gegooid maar Guillaume kon dan weer wel de sprong helemaal naar voor maken. Ondertussen zou in de achtergrond een grote strijd losbarsten in het mooie deelnemersveld om een mooie ereplaats.

Pieter Heemeryck liet tot het einde van het fietsen nog De Hertog en de Guillaume meedingen op de zege maar in de afsluitende run trok hij het laken naar zich toe. Dat hij slechts drie dagen hiervoor nog de vijfde plaats wegkaapte op het WK Ironman 70.3 in Zuid-Afrika maakte deze prestatie des te opmerkelijker. Romain Guillaume werd een mooie tweede en zal komende zaterdag in Knokke proberen een positie hogerop te klimmen. Kjel De Hertog verdween in de laatste run vanuit het voorplan en zou zevende eindigen. Tom Suetens won de strijd om de derde plaats voor Alexis Krug. Neal Van Vaerenbergh kwam ontgoocheld als vijfde over de streep.

Hanne De Vet was de eerste dame die na het zwemmen de wissel binnenkwam. Amber Rombout en niet veel later Katrien Verstuyft kwamen op korte afstand uit het water. Al snel nam Verstuyft op de fiets het initiatief en bouwde vanaf toen haar voorsprong steeds verder uit. Onbedreigd behaalde de tweevoudig olympisch atlete haar vierde zege op een rij in de zwintriathlon.
In de achtergrond speelde zich een tafereel af met heel was positiewissels. Uiteindelijk was het de Nederlandse militaire atlete Andrea Jochems die met een snelle run vanuit de achtergrond richting tweede plaats liep. De razend spannende strijd om plaats drie werd gewonnen door Ine Couckuyt. Zij ging in extremis nog voorbij Hanne De Vet (4de) en de met kramp geteisterde (5de) Xenia Luxem.

 

Tom Knokke ¼: 3de plaats afgelopen woensdag op de zwintriatlon. Eerste uit het water, maar de rol moeten lossen tijdens het fietsen. De beentjes wilden niet mee. Toch nog naar een podiumplaats kunnen lopen.
📸Pictures Chris Hofkens – Mario Vanacker
#ktt #zamarowilier #wilier #sws #vedettesport #high5 #apotheekheylen #rotor #zone3