Herderen

Rik
Op 19 maart 2017 vond de triatlon te Herderen plaats. Deze was voor mij mijn allereerste 1/8ste triatlon en ook direct mijn seizoensopener. Het zwemmen vond plaats in het zwembad in plaats van in het kanaal omdat het redelijk koud was. Na 500m zwemmen moesten we ons verplaatsen naar een andere locatie waar de fiets- en loopproef plaatsvond. Ik had goed gezwommen en mocht als 14de de fiets op. Ik zat in een goed groepje waardoor ik zelf niet veel werk moest leveren en nog een goede loopproef kon afleggen. Na meer als een minuut dicht te lopen, spurtte ik nog voor de 4de plek maar jammer genoeg werd ik toch 5de. Ik ben heel content over deze wedstrijd!

Vince
Op 19 maart 2017 was het weer zover, de eerste wedstrijd van het jaar. Deze keer was Herderen de seizoensopener voor mij. Het was ook meteen mijn eerste wedstrijd als jeugd A en de eerste wedstrijd in de kleuren van het ZAMARO-WILIERteam. Voor de wedstrijd had ik een beetje stress omdat het andere afstanden waren dan ik gewend was van de vorige jaren. Daarbij was het ook geen jeugdwedstrijd, maar mijn eerste sprinttriatlon tussen de volwassenen. In Herderen moesten we 500m zwemmen in het zwembad van Bilzen. Het zwemmen ging goed enkel had ik wat pech toen ik tijdens het keerpunt botste op een andere deelnemer in mijn baan waardoor ik enkele kostbare seconden verloor en niet kon aansluiten bij een voorliggend groepje op de fiets. En dus gedwongen werd te wachten op een groepje achter mij. Verder ging het fietsen vrij vlot. Tijdens het lopen heb ik dan toch nog een aantal mensen kunnen inhalen en zo ben ik uiteindelijk 14de geëindigd. Al bij al ben ik zeer tevreden over mijn wedstrijd. En kijk ik al uit naar de volgende.

Rik – Herderen