Vincent: WK standaard afstand Odense: na een snelle eerste run de kopgroep net gemist. Dan alles op een top 10 plaats gezet. Dankzij een goeie 2de run werd ik 7de! Na het blessureleed van dit voorjaar kan ik niet anders dan zeer tevreden zijn! De trainer heeft goed werk geleverd 😉. Ik kijk al uit naar het najaar! #scottrunning #zamarowilier #swsdot #high5 #powerbreathe #ktt #runbikerun #itumultisport #fyn2018 @ Odense, Denmark

verslag Hans Cleemput, 3athlon.be:
Sterke Vincent Bierinckx

Vincent Bierinckx verbaasde vriend en vijand met een sterke zevende plaats. Na een voetblessure en bijhorende operatie duurde het dit seizoen een stuk langer voor de meervoudige Belgische kampioen naar zijn beste vorm kon groeien. Dat hij nu al op dit niveau staat, is sterk. Hij werd zevende in 1u39’56. Emmanuel Lejeune werd 12de in 1u40’25, Jan Petralia 20ste in 1u41’03 en Nicolas Tilman pakte de 24ste plaats in 1u41’43.
“Na een snelle eerste run heb ik de kopgroep net gemist,” vertelde Vincent. “Dan heb ik alles op een top 10 plaats gezet. Dankzij een goeie tweede run werd ik zevende. Na het blessureleed van dit voorjaar kan ik niet anders dan zeer tevreden zijn. De trainer heeft goed werk geleverd… Ik kijk al uit naar het najaar,” aldus Bierinckx.