3athlon.be:Hoewel de 70.3 Ironman Mallorca een age group only race was, werd het een meer dan interessante wedstrijd voor de Belgische triatlonfans. Tussen de 4.500 deelnemers bevonden zich heel wat Belgen. Ook in de top-10 is ons land goed vertegenwoordigd, met op kop Tom Suetens. De triatleet van het Kempisch Triatlon Team won de halve Ironman nadat hij van start tot finish aan de leiding ging. Lukas Bosmans, Jaryd De Mooij en Geert Lauryssen pakten ook een top-10 plaats.
Het was een beetje rekenen geblazen zaterdagochtend met de rolling zwemstart. Tom Suetens zat in de eerste startwave en kwam ook als eerste uit het water. Vanaf dan was het kijken naar de tijden van de concurrenten achter hem, maar door een indrukwekkende fietsproef zorgde Turbo Tom al snel voor duidelijkheid. Alleen hij zou voor de zege gaan. Met een gemiddelde van 44,49 km/uur zette hij de tegenstand op minuten. Ook in de halve marathon liep het vlot voor Tom. Pas in de laatste 7 km moest hij het tempo laten zakken naar iets meer dan 4 minuten per km. Maar dat bleek ruim voldoende om in 4u09’54 te winnen.
Lukas Bosmans leek op weg naar het podium maar een paar later gestarte snelle lopers kwamen er nog tussen. De Duitser Christian Störzer gaven we zaterdag nog als tweede aan op 4’41 van Suetens, maar hij werd uit de uitslag geschrapt. Daardoor is de Noor Lars Petter Stormo tweede in 4u14’36… Lukas Bosmans pakte uiteindelijk dus de vijfde plaats in 4u16’45. Geert Lauryssen werd ondanks het tijdverlies met een lekke band zevende in 4u19’51 en Jaryd De Mooij vervolledigde het Belgische feestje met een negende plaats in 4u21’43.

Suetens: “Eenzame wedstrijd, zo alleen aan kop”

“Heb ik nog altijd gewonnen,” vroeg Tom Suetens toen we hem in Mallorca vanop de massagetafel aan de lijn kregen. Ook hij was niet zeker na de rolling start maar zijn gemiddeldes stelden hem wel gerust. “Ik dook als tweede het water in en wist wel dat mijn zwemmen goed was. Daarna ging ook het fietsen perfect. Er stond weinig wind en we moesten maar 1 klim overleven, daarna was het met de weinige wind in de rug terug richting wisselzone. Op dat stuk haalde ik zo’n 60 km/uur, dat verklaart ook misschien het hoge gemiddelde van 44,5 km/uur. Ik kwam met zo’n 7 minuten voorsprong van de fiets, maar ik voelde me in het lopen nog niet zeker.

http://3athlon.be/tom-suetens-wint-70-3-im-mallorca-4-belgen-in-top-10/