3athlon.be: In Buenos Aires starten deze week de Youth Olympic Games, de Olympische Spelen voor jeugdatleten tussen 15 en 18 jaar. Na Singapore in 2010 en China in 2014 is het de derde keer dat de zomerspelen van de YOG plaatsvinden. En net zoals de vorige twee edities maken twee Belgische triatleten deel uit van het jonge Team Belgium. Rik Malcorps en Hanne Peeters reisden deze week af naar Argentinië. Hanne maakt overigens een prominent deel uit van de reclame campagne van Travellers Online…
In Buenos Aires strijden 33 jongens en 33 meisjes voor de olympische medailles. Hanne en Rik mogen al vroeg aan de bak. Triatlon staat voor de meisjes op de eerste dag van de YOG al op het programma. Hanne gaat op zondag 7 oktober van start om 11 uur plaatselijke tijd. Het is bij ons dan 16 uur. Rik mag op maandag 8 oktober ook om 11 uur plaatselijke tijd aan zijn sprinttriatlon beginnen. En op donderdag 11 oktober is er nog de Mixed Team Relay waarin 2 meisjes en 2 jongens aan elkaar gekoppeld worden op basis van de resultaten. Om geschiedenis te schrijven moet Hanne een top-10 plaats pakken en Rik binnen de eerste 17 eindigen.
In de vorige editie van de Youth Olympic Games in Nanjing, in 2014, werd Romain Loop 18de in een wedstrijd die gewonnen werd door Ben Dijkstra. Bij de meisjes zette Amber Rombaut het beste Belgische resultaat tot nu toe neer met een 11de plaats in China. De Australische Brittany Dutton won toen het goud en Kirsten Nuyes werd er zesde voor Nederland. In 2014 stuurde België triatleten Thomas Jurgens en Charlotte Deldaele naar Singapore. Thomas werd 17de. Van winnaar Aaron Barclay hebben we achteraf niet zo veel meer vernomen. Bij de vrouwen groeide winnares Yuka Sato wel uit tot een subtopper in de WTS. Charlotte Deldaele werd er 16de.

https://www.buenosaires2018.com/results/en/triathlon/daily-schedule.htm?lng=nl

Hanne Peeters, Rik Malcorps en coach Mia Dobbeni bij het vertrek naar de YOG (foto: Lieve Sevenants)